Uw advertentie hier?

Autoverzekering beginnend bestuurder

Sinds een korte tijd mag je al vanaf je 16,5 jaar lessen. Vanaf je 17e mag je al in de auto rijden. Uiteraard met een begeleider langs je. Wanneer je 18 wordt, dan is dat moment dat je alleen de weg op mag en samen met de vrienden een ronde kunt maken. De eerste keer dat jij door de drive-in rijdt van de McDonald’s. Het is natuurlijk leuk om het gaspedaal uit te proberen, maar wat te doen bij schade. In je eerste vijf jaar zul je beginndende bestuurder zijn. Al is het eerste jaar het spannendst. In de eerste jaar leer je het allemaal zelf doen. Daarbij raak je je rijbewijs al kwijt na 2 strafpunten. Dan moeten we het nog hebben over de verzekering. 
Er zijn namelijk verzekeraars waarbij je vanaf 18 jaar kunt laten verzekeren. Dit is niet bij elke verzekeraar het geval. Er zijn verzekeraars die je pas willen verzekeren wanneer jij 21 of zelfs pas 25 jaar bent. De kans wordt namelijk hoog ingeschat dat er schade wordt gereden bij een beginnende bestuurder. Als je vanaf het begin meteen schadevrije jaren op kan bouwen, dan komt dat in het latere stadia goed van pas.

Auto-kopen

Schade bij jongeren


Het is algemeen bekend dat jongeren soms onzeker kunnen zijn achter het stuur en dat je af en toe schade rijd, daar leer je van. Het is alleen belangrijk dat je hier op let. Als jij in je begin jaren al veer schade rijdt, dan heeft dit consequenties in de toekomst m.b.t. je premie. Alle schade wordt vermeld in de Roy-data. In deze centrale database kunnen verzekeraars zien hoeveel schade jij al hebt geclaimd en als dit in veelvoud voorkomt. Dan weet je wel hoe laat het is, als jij bij de verzekeraar aanklopt. Dan denk ik dat jouw premie aardig hoog is. 


Rijstijlverzekering


Ben jij nu niet helemaal eens met de verzekeraar en vind jij jezelf echt een goede chauffeur. Vraag dan een rijstijlverzekering aan bij de verzekeraar. Deze meet jouw rijgedrag en bij positieve gegevens krijg jij korting. Deze metingen zijn voor iedereen gelijk dus die ziet niet dat jij jonger bent of een beginnende bestuurder bent. Wil je hier meer over weten, lees dan de blog over korting op je rijstijl. Dit kan in de toekomst gunstiger uitkomen. 

Terug