Uw advertentie hier?

Autoverzekering voor jongeren


Wanneer je als jongeren zijnde een verzekering aanvraagt, is de kans aanzienlijk groot dat jouw premie hoger zou zijn dan iemand die wat ouder is. Daarnaast wordt er vaker ook meer eigen risico gevraagd bij schade. Dit komt natuurlijk allemaal omdat jij momenteel een beginnende bestuurder bent. Dit is de groep waarbij schade het meeste voorkomt of dat willen ze ons wijsmaken. Onder de jongeren worden de beginnende bestuurders niet meegenomen. Nadat je een jaar je rijbewijs hebt ontvangen en ervaring op hebt gedaan hoor je in principe onder de jongeren. Je bent in de eerste vijf jaar beginnende bestuurder. Maar op gebied van de verzekering is dit net wat anders. Wanneer je na vijf jaar een ervaren bestuurder bent, dan zal je premie wel zakken. Het is belangrijk als jongeren zijnde dat we niet te veel schade aanrichten. Daar worden we altijd voor aangekeken. Statistisch gezien klopt dit ook wel. Mensen tussen de 20-25 jaar dienen de hoogste schadeclaims in. Gemiddeld bedrag van €4324 per claim. Dus het is begrijpelijk dat jongeren meer moeten betalen.

Auto-kopen

Hogere prijs


Wanneer jij een automobilist bent onder de 25, krijg je een hogere toeslag. Vaak wordt er bovenop een hogere toeslag een extra eigen risico gelegd. Zoals hierboven gezegd is de reden dat jongeren nu eenmaal meer verkeersongelukken veroorzaken. Ze worden gezien als risicogroep. Als er gekeken wordt naar een onderzoek van verkeersveiligheid, dan zijn jongeren vijf keer zo vaak betrokken bij een dodelijk ongeluk. Naast dat is ook het schadebedrag het hoogst onder de jongeren. Als er gekeken wordt naar de premie, kan een jongeren zes keer zoveel betalen dan een automobilist van 35 jaar. Wanneer je een Casco verzekering hebt, dan betaal je gemiddeld minder dan een WA verzekering, vergeleken met een 35 jarige


Kun jij je ouders inschakelen?


Het zou natuurlijk handig zijn voor een jongere om de verzekering op de naam te zetten van de ouders. Bij de meeste verzekeraars is dit ook niet mogelijk. Al is dit niet zo bij iedere verzekeraar. Dit wordt dan wel geregeld onder strikte voorwaarden. Het nadeel is dat je thuiswonend moet zijn en het meeste in de auto rijdt. Daarnaast worden de schadevrije jaren niet meegeteld. Wanneer jij hierin fraude pleegt en de verzekeraar komt erachter, dan zijn de gevolgen vaak groot. 
Krijg jij nu een premie binnen die jij onacceptabel vind, klagen gaat helaas bijna niet. Je kunt alleen klagen bij de verzekeraar en via forums of recensiepagina’s zoals Klachtenkompas. 

Terug