Uw advertentie hier?

Autoverzekering voor senioren


Wanneer er een verzekering gevraagd wordt door een ouder persoon, is er een kans dat deze afgewezen worden. Sommige verzekeraars hanteren namelijk een leeftijdsgrens. Al worden deze steeds meer versoepeld omdat er mensen zijn die uitgaan van leeftijddiscriminatie. Zo wisselt dit af in de leeftijden per verzekering. Bij de een is de grens 69 jaar en bij de ander is de grens 80 jaar. Dit geld wel alleen voor het afsluiten van een verzekering. Wanneer een persoon met een verzekering boven de leeftijdgrens komt, mag die de verzekering houden. De kans is dan wel groot dat je een premietoeslag betaald aan de hand van je leeftijd. 

Het komt ook voor dat de leeftijd gecombineerd wordt met de leeftijd van de auto. Het kan ook zijn dat het aantal schadevrije jaren meegenomen wordt. Ben je op leeftijd en heb je veel schadevrije jaren, dan is er een kans dat je een verzekering krijgt. Heb je weinig schadevrije jaren, dan is de kans aanzienlijk klein dat ze een verzekering gaan geven. 

Auto-kopen
Communicatie


Tijdens de hele verzekeringsperiode wordt iedereen ouder. Dat is normaal, maar de premies gaan daardoor ook omhoog en soms op een manier die niet duidelijk gecommuniceerd wordt naar de consumenten. Het is namelijk een vaag aspect wat niet altijd terug te vinden is in de voorwaarden, maar wel wordt toegepast. Het gaat met namen om de opbouw van de premie en toeslagen en die zouden vermeld moeten worden in de voorwaarde. Vaak kom je er pas achter wanneer je een waarschuwing krijgt bij het berekenen van de premie. Dit kun je doen op iedere website van een verzekeraar. 


Meer of minder schade


Er wordt een hogere eigen risico gevraagd bij ouderen, maar dit kan voor een discussie zorgen. Dit komt omdat ouderen statistisch minder schade rijden. Bij een leeftijd tussen de 60 en 70 is de kans (3.1%) op schade het kleinst. Daarbij zijn de kosten van de claims lager dan bij jongeren. Pas vanaf de 75 jaar is de kans op schade groten dan bij jongeren. Maar als de jongeren schade rijden, dan is dit in kosten te zien een stuk erger. €4324 bij de jongeren ten opzichte van €2871. Het heeft ook te maken dat jongeren nog enthousiast zijn en energierijk. Bij ouderen gaat het allemaal zeer voorzichtig. Dus de rijstijlen zijn twee uiterste van elkaar.  
Uiteindelijk kun je jongeren en ouderen ook niet met elkaar vergelijken, maar ouderen hebben recht op een verzekering, ongeacht de leeftijd. 

Terug