Uw advertentie hier?

Soorten autoverzekeringen

Wanneer je een auto aanschaft, dan moet je die uiteraard ook verzekeren. In Nederland is een WA auto verzekering verplicht. Zonder deze verzekering mag je niet rijden over de openbare weg in Nederland. Met de WA verzekering is eigenlijk iedereen beschermt, met name als jij die verricht bij een ander. Wanneer iemand een ongeluk veroorzaakt en jij hebt schade. Dan kan de verzekering van de andere partij jouw auto maken en betalen. Dit geeft dus een vertrouwder gevoel om in Nederland te rijden, wetende mocht iemand schade maken bij jou, dat je dit financieel heel makkelijk kan oplossen. 

Oldtimer en youngtimer verzekering 24-06-2021 Wanneer jij een auto aanschaft die ouder is dan 15 jaar, dan heb je in eerste instantie een youngtimer. Wanneer de auto ouder is dan 25 jaar, dan heb je een oldtimer. Vaak zijn hier gunstige ver[...] WA Beperkt Casco Verzekering 22-06-2021 De standaard verzekering is een WA verzekering. Bij een beperkt WA casco verzekering heb je een WA verzekering met daarbij extra opties. Een WA beperkt casco verzekering komt vaak voor bij auto&[...] Korting met je rijstijl 17-06-2021 Tegenwoordig is het mogelijk dat je korting kunt krijgen aan de hand van je rijstijl. Via deze rijstijlpolis krijg je een stick die je kunt insteken in de wagen. Deze stick monitort jouw rijstij[...] Inzittendeverzekering 15-06-2021 Bij een autoverzekering zijn er altijd extra opties die je kunt selecteren. Een aanvullende dekking. Zo ook de inzittendenverzekering. Een optie die menig mens selecteert. Voor 4 of 5 euro per maa[...] Aanschafwaarderegeling 08-06-2021 Deze regeling komt vaak van pas bij tweedehandsauto. Bij total loss of diefstal krijg jij de aanschafwaarde terug van de auto. Dit moet je wel kunnen aantonen aan de hand van een aankoopfactuur [...] Nieuwwaarderegeling bij All-risk verzekering 01-06-2021 Deze regeling is belangrijk bij een allrisk verzekering. Als jouw verzekering een nieuwwaarderegeling heeft dan krijg je tijdens een periode de actuele nieuwwaarde terug van de auto bij diefstal[...] Eigen risico autoverzekering 27-05-2021 Hiermee wordt bedoeld dat je bij je eigen risico, zelf een bedrag moet betalen voor de schade. De hoeveelheid van het bedrag hangt onder andere af van de schadeoorzaak, beveiliging, waarde van d[...]

Varianten in Nederland

Maar Nederland zou niet Nederland zijn als ze geen varianten hebben. In Nederland zijn er drie varianten. Hoe meer opties je selecteert om te verzekeren, hoe duurder je premie zal zijn. Wij leggen graag uit wat de drie varianten zijn. Het is in dit geval ook niet dat de persoon WA verzekerd moet zijn, maar de wagen. Wanneer iemand anders in de auto rijdt, dan geldt deze regeling nog steeds voor de wagen. Waneer jezelf schade maakt met een andere auto, maar die wagen heeft alleen een WA verzekering, dan zijn de kosten wel voor jou.