Uw advertentie hier?

Check de remvloeistof!


Wist jij dat remvloeistof een van de belangrijkste subonderdeel is. Het belangrijkste is namelijk het remsysteem. Als je niet kan remmen dan kun je aardig in de problemen komen. Hier kun je een ernstig ongeluk mee krijgen en dat niet alleen met jezelf maar ook met andere mensen. 
De remvloeistof wordt vaak bij de garage gevuld, vaak aan de hand van een onderhoudsschema maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Al zou ik het persoonlijk door de garage laten doen. Dit wordt vaak om de twee jaar gedaan. Het is daarbij makkelijk te controleren of er nog genoeg remvloeistof in de tank zit. Dit kun je kijken door de klep open te doen en van de buitenkant kun je zien op welke hoogte het zit. Anders gaat het oranje lampje wel branden op de dashboard. Zorg dan wel dat je zo snel mogelijk de remvloeistof bijvult. 

Auto-kopen

Wat is remvloeistof?


In de auto bevind er een remsysteem. Dit is hydraulisch. Dit betekent wanneer jij de rem intrapt dan komt er in de hoofdcilinder een zuiger te voorschijn. Deze zet druk op de remvloeistof en leidingen.  Deze druk zet zich voort naar de wielremcilinder. Hierin worden de remblokken tegen de de remschijven aangedrukt door deze zuiger. Op dat moment remt de auto. Dus de remvloeistof is noodzakelijk om deze druk uit te kunnen oefenen op de remschijven en blokken. 


DOT


Het is belangrijk om de juiste eenheid te pakken. In dit geval DOT. De cijfer achter DOT geeft de hoogte van het kookpunt. Wanneer er druk uitgeoefend wordt, dan komt er hete lucht vrij. Hoe hoger het cijfer hoe hoger het kookpunt. Wanneer je DOT 4 gebruikt bij DOT 5 dan kan de remvloeistof koken en dan remmen je remmen niet meer. Daarom is het belangrijk dat de kwaliteit regelmatig getest worden. 
Een voorbeeld hiervan is bij remvloeistof DOT 3 en DOT4. Dit zijn vloeistoffen die hygroscopisch zijn. Ze nemen water op uit de buitenlucht. Hierdoor wordt het kookpunt verlaagd, maar kunnen er dampbellen ontstaan wanneer jij even op de rem duwt. Deze dampbellen bevinden zich dan in de vloeistof. Dit kan er voor zorgen dat de remmen niet 100% functioneren. Wanneer je merkt dat je remvloeistof verliest, moet je direct naar de garage gaan. 

Terug