Uw advertentie hier?

Inzittendenverzekering 

Bij een autoverzekering zijn er altijd extra opties die je kunt selecteren. Een aanvullende dekking. Zo ook de inzittendenverzekering. Een optie die menig mens selecteert. Voor 4 of 5 euro per maand extra heb je deze verzekering. Hiervoor dek je jezelf en je medepassagiers in voor financiële gevolgen van een ongeluk. Denk hierbij aan letselschade of invaliditeit. Je wilt namelijk niet op je geweten hebben, dat jij een ongeluk veroorzaakt en de mede passagier gewond raakt. Dan is het wel zo prettig dat je dit via de verzekering op kan lossen. Het is met name handig wanneer jij de schuldige bent van het ongeluk of dat er geen van beide partijen schuldig is. Naast de schade bij een persoon, dekt het ook schade aan spullen. 

Auto-kopen
Twee soorten inzittendenverzekering

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen die je bij een autoverzekering als extra optie kunt kiezen. Je hebt de ongevallen inzittendenverzekering (OIV) en de schadeverzekering inzittenden (SVI). Bij ongevallen verzekering wordt er een vast bedrag uitgekeerd en dit wordt gedaan alleen bij invaliditeit en overlijden. Bij een schadeverzekering inzittenden wordt er een vergoeding uitgekeerd voor de schade die daadwerkelijk is ontstaan. Deze wordt uitgekeerd bij letselschade en materiële schade. 

Het is een optie die door veel mensen over nadenken. Een passagier kan altijd schade claimen via de WA verzekering van de schuldige. Dit kunnen de bestuurders zijn van beide partijen. Medisch kosten worden daarnaast ook vaak gedekt door de zorgverzekering. Dus voor de passagier is het niet noodzakelijk, maar voor de bestuurder wel. Met name als je schuldig bent, wordt er een groot deel gedekt. Het voordeel hierin is dan ook dat wanneer je deze verzekering hebt, de verzekeraar niet meer kijkt wie schuldig is. Via een overeenkomst wordt vaak vastgesteld dat de schade eerst wordt gedekt. Daarna komt de autoverzekeraar van de andere partij pas aanbod. 

Ongevallen inzittendenverzekering


Bij deze verzekering wordt er een vast bedrag uitgekeerd bij invaliditeit of bij een overlijden van de inzittenden. Dit staat daarnaast los van de daadwerkelijk geleden schade. Deze verzekering is ook goedkoper. Bij deze verzekering is het namelijk zo dat er geen vergoeding wordt gegeven op vervoerde spullen of immateriële schade. Daarnaast zit er een maximum gekoppeld aan de vergoeding, gekeken naar de aantal zitplaatsen van een auto. Bij blijvende invaliditeit is het een bedrag dat ligt tussen de €20.000 en €50.000. Bij overlijden is het een bedrag tussen de €10.000 en €15.000. Dit kan gezien worden als hoge bedragen, maar vergis je niet dat je na een inkomensverlies een groot gat te vullen zal zijn. Hierbij speelt leeftijd ook een rol. De leeftijd bepaald ook het bedrag van uitkering. 

Schadeverzekering inzittende


Deze verzekering is weer duurder, maar ook uitgebreider. Hierbij wordt de werkelijke schade uitgekeerd na een ongeluk. De bedragen liggen hier ook een stuk hoger. Het kan oplopen tot €1.000.000 per situatie. De maximumbedragen variëren tussen de €250.000 tot €2.500.000. Dit is wel een bedrag dat over alle inzitttenden geld. 
Binnen deze verzekering zitten twee varianten. De basis en de uitgebreide variant. De basis variant denk ongelukken in en om de auto. Denk hierbij aan het instappen of uitstappen, tanken of een noodreparatie die fout gaat. Bij de uitgebreide variant worden de voetganger, fietser of personen in het openbaar vervoer die gewond raken bij het verkeersongeval ook gedekt. 
 

Terug