Uw advertentie hier?

Je tweede auto verzekeren

Veel verzekeraars bieden een tweede gezinsautoplan aan. Ze bieden over het algemeen dezelfde no-claimkorting op een tweede autoverzekering als op een eerste auto. Er kunnen ook andere kortingsregelingen van toepassing zijn. No-claim korting staat voor geen schadeclaim. Dit is een beloning voor het aantal schadevrije jaren die jij hebt gehad. Wanneer jij wel schade hebt gehad in een korte periode, zal deze ook een stuk lager zijn en zal de premie omhoog gaan. Hoe langer jij schadevrij bent, hoe lager de premie zal worden. In dit geval zul jij ook minder hoeven te betalen.
No-claim korting) van de andere auto. Vaak zijn er enkele voorwaarden en uitsluitingen bij een tweede gezinsautoregeling. Zo kan de tweede wagen met De Kilometerverzekering maximaal 12.000 kilometer per jaar rijden. Hebben jullie als samenwonende partners allebei (bijna) evenveel jaren geen schadeclaims op jullie naam? Dan kunnen jullie een tweede auto ook apart verzekeren.

Als er gekeken wordt naar de kinderen, dan worden deze bij veel verzekeraars uitgesloten. Als jij wel een tweede autoverzekering wilt voor jouw kind, dan moet je naar een verzekeraar gaan als Allianz of a.s.r. Daarbij wordt bij de meeste ook vermeld dat de tweede bestuurder een minimale leeftijd van 24 moet hebben. Bij sommige verzekeraars is dit 17.

Auto-kopen

Welke verzekeringen bieden een tweede auto verzekering aan?

Aon, Voogd & Voogd en Zero bieden geen tweede gezinsautoregeling aan. Bij verzekeraars als Ohra, De goudse, Aeagon of Lancyr heb jij alleen recht op een tweede autoverzekering als jij twee jaar geen schade hebt aangericht. Bij verzekeraars als Verkereruzelf en Vereniging Eigen Huis is dit maar een jaar. Dit geldt voor beide wagens. Bij klaverblad heb jij alleen recht op een tweede autoverzekering als de eerste auto zes jaar schadevrij is. Dus na zes jaar mag je pas je tweede auto verzekeren. Bij een groot deel van de autoverzekeraars is het mogelijk om meer auto’s te verzekeren. Dit is niet bij alle het geval. Bij sommige is het niet mogelijk om een tweede auto erbij te verzekeren. De meeste verzekeraars hanteren ook geen beperkingen aan de nieuwwaarde van je tweede auto. Er zit alleen een maximum verkoopwaarde aan. Een auto die peperduur is, wordt niet altijd goedgekeurd bij deze verzekering. 

Een andere optie is om een youngtimer te verzekeren als tweede verzekering. Dan kom je vaker goedkoper uit. Hiervoor zijn er wel andere regels. Lees hiervoor de blog over de oldtimer verzekering. 

Terug