Uw advertentie hier?

Korting voor je rijstijl 


Tegenwoordig is het mogelijk dat je korting kunt krijgen aan de hand van je rijstijl. Via deze rijstijlpolis krijg je een stick die je kunt insteken in de wagen. Deze stick monitort jouw rijstijl. Aan de hand van de gegevens wordt je rijstijl gemeten. Hoe veiliger je rijdt hoe hoger de korting is op jouw premie. Dit kan oplopen tot 35%. Dan moet je wel niet met piepende banden wegrijden of te hard door de bocht gaan. 
Naast dat er korting gegeven zal worden op je premie, is het ook handig in een geval van een verkeersongeluk. De stick houd je rijgedrag continu in de gaten. Mocht er een ongeval zijn, kan de politie jouw gegevens opvragen. Dan zien zij de snelheid en remgedrag. Dit kan ervoor zorgen dat (wanneer dit gewoon netjes is) jij niet als schuldige wordt aangewezen. 

Auto-kopen

Rijstijlpolis


De verzekeraars die een rijstijlpolis aanbieden zijn:

  1. FBTO 
  2. ANWB
  3. Farizekering
  4. Voorop autoverzekering

De gegevens die de stick monitort worden naar een app gestuurd. Via deze app kun jezelf zien hoe je het doet. Door de snelheden, remgedrag en de locatie te meten, wordt er een berekening gemaakt. Deze laat dan zien in de app in welke categorie je bevind en hoeveel korting jij ontvangt op jouw rijgedrag. Het rijgedrag wordt over een bepaalde periode gemeten en kan de korting kan dus maandelijks verschillen. Naast je rijgedrag wordt je telefoongebruik ook bijgehouden. Hierdoor kan er gemeten worden hoeveel jij de telefoon gebruikt tijdens het rijden. Een oorzaak voor vele ongelukken in de afgelopen jaren. Bij een slechte score zul je geen korting ontvangen. 
Het nadeel van de stick is dat wanneer jij moet uitwijken of hard moet remmen, dat dit gezien kan worden als slecht rijgedrag. Ook al is het om een ongeluk te voorkomen. Ze registreren namelijk alleen het gedrag en de reden kunnen ze niet zien. Zo wordt het remmen bij een kind of dier ook aangekaart als slecht rijgedrag.


Privacy


De stick zal de auto monitoren en daarbij komen gegevens vrij. De verzekeraars willen deze data heel graag om zo risico’s in te schatten die ontstaan bij verzekeringen. Het is namelijk niet de bedoeling dat er gegevens worden verzameld die privacygevoelig kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat je de volgende punten kunt doen:

  • Inzicht hebben in jouw opgeslagen gegevens
  • Gegevens direct kunt verwijderen zonder reden
  • Alleen noodzakelijke gegevens verzameld worden. 
  • Gegevens niet worden doorverkocht aan andere partijen
Terug