Uw advertentie hier?

No claim beschermer


Wanneer jij heel goed kan autorijden en dus in in de jaren door geen schade hebt gereden, kun je een hoge no claim korting opbouwen. In dit geval betaal je een lage premie. Maar wanneer je dan schade rijdt, verdwijnt deze korting en schiet de premie weer terug omhoog. In dit geval kun je een beschermer inschakelen. Deze no claim beschermer zorgt er eigenlijk voor dat je premie niet in een keer omhoog schiet. Hierbij worden je schadevrije jaren wel weggehaald. 


De beschermer heeft een optie waarbij je jaarlijks een keer schade kan claimen. Hierbij heeft het geen gevolgen voor de premie. Deze beschermer zorgt voor schade bij jezelf of bij een ander voertuig. Dit is overigens overbodig bij verzekeraars die zelf een beschermer toekennen. Vaak is dit op de hoogste trede van de bonus-malusladder (dit verschilt per verzekeraar). 

Auto-kopen

Verzekeraars die jou kunnen beschermen


Een no claim beschermer kun je afsluiten bij de casco autoverzekering tegen een vergoeding. Het is mogelijk bij de volgende verzekeraars: Allianz, Centraal Beheer, de Goudse, FBTO, Hema, Interpolis, Lancyr, United Insurance en Voogd & Voogd. Hierbij heeft elke verzekeraar zijn eigen regels.


Wanneer jij schade claimt, heeft dit invloed op de jaren die jij schadevrij hebt gereden. Elke schade claim wordt geregistreerd in een centrale database, Roy-data voor schadevrije jaren. Dit zorgt ervoor dat het wisselen van verzekeraar minder aantrekkelijk wordt. Dit komt omdat de beschermer alleen geldt bij dat bedrijf. Wil je overstappen, dan wordt er geen rekening gehouden met je no-claim beschermer. De schadevrije jaren worden dan opgenomen zoals ingevoerd in de database.


Wanneer is een bescherming interessant


Een beschermer is vaak handig voor bestuurders die net hun rijbewijs hebben behaald. De reden is omdat zij nog geen kortingen hebben opgebouwd. Wanneer zij dan een schadeclaim indienen kan er een flinke toeslag ontstaan op hun premie. Om deze prijsstijging te voorkomen is zo een no-claim beschermer ideaal. 


Wanneer je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd kom je bovenaan de bonus-malusladder te staan.  Dan is zo een beschermer niet interessant. Het enige is dat je een aantal treden omlaag zult gaan bij een schadeclaim, maar dat de premie hetzelfde blijft. Wanneer je dan nog eens een schadeclaim moet indienen is een beschermer pas interessant om het te overwegen. 

Terug