Uw advertentie hier?

Oldtimer en youngtimer verzekering


Wanneer jij een auto aanschaft die ouder is dan 15 jaar, dan heb je in eerste instantie een youngtimer. Wanneer de auto ouder is dan 25 jaar, dan heb je een oldtimer. Vaak zijn hier gunstige verzekeringen voor. Dit hangt wel af van de leeftijd en de brandstof. 
Bij deze auto moet je ook gewoon een WA verzekering afsluiten. Als je de kosten zelf niet wil betalen bij schade dan kun je ook een all risk verzekering kiezen. Er zijn twee opties die gegeven worden

  1. Jaartarief: Wanneer je voor het jaartarief kiest, mag je het hele jaar door op de wegen rijden. Behalve de maanden december, januari en februari. Dan moet de wagen op privéterrein staan. 
  2. Zomertarief: Wanneer je voor het zomertarief kiest, mag je alleen op de weg rijden tijdens een periode. Deze periode is vanaf de laatste zondag van m aart tot de laatste zondag van oktober.
Auto-kopen
Premieopbouw


De opbouw van de premie is bij een oldtimer anders dan bij een gewone wagen. In plaats van de bonus-malus systeem wordt een oldtimer getaxeerd. Iedere drie jaar moet dit gebeuren. De premie wordt dan berekent aan de hand van de taxatie. Wordt de taxatie hoger, dan stijgt de premie ook. Maar na een aantal jaar daalt deze premie door de leeftijd van de auto. Wanneer je lid bent van een oldtimer vereniging die aangesloten is bij de FEHAC. Dan krijg je 10% korting op je premie.


Schadevergoeding en de voorwaarden


Bij een schadevergoeding wordt de dagwaarde of het taxatiebedrag terug gegeven. Hierbij dien je verzekerd te zijn voor taxatiewaarde en moet het taxatierapport geaccepteerd worden door de verzekeraar. Bij het verzekeren van een oldtimer wordt er vaak een lagere premie gegeven dan normale auto’s. Dit komt omdat ze minder kilometers maken en vaker voorzichtig mee wordt gereden. Hierdoor komt schade niet snel voor. Om je te laten verzekeren voor een oldtimer moet je aan de volgende aspecten voldoen:

  • Je moet in bezit zijn van een normale auto die dagelijks gebruikt wordt. 
  • Je dient een minimum of maximum leeftijd in van de verzekerde
  • Beperkt aantal kilometers per jaar. Dit kan bijvoorbeeld 5000km zijn. 
  • Een minimale taxatiewaarde
  • Je hebt een SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) diefstalbeveiligingssysteem nodig voor duurdere oldtimers. Dit wordt verplicht gesteld wanneer de auto boven de €25.000 is. 
  • De oldtimer mag niet gebruikt worden voor races en mag ook niet verhuurd worden. 

Als je elke dag in een oldtimer wil rijden dan kun je gebruik maken van een semi oldtimer verzekering. Maar hierbij zijn de kosten een stuk hoger. Dan is het makkelijker om gebruik te maken van een youngtimer. Hierbij worden er niet zoveel eisen gevraagd. Maar de verzekering is redelijk hetzelfde als die van een oldtimer. Op basis van een taxatie of de dagwaarde. 
Titel: Oldtimer en youngtimer verzekeringen

Terug