Uw advertentie hier?

Pechhulp

Heb jij wel eens in een situatie gezeten dat je onderweg was naar een bestemming maar onderweg een probleem krijgt aan de auto? Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Met name als je haast hebt of een afspraak hebt staan. Pech hebben onderweg is nooit leuk. Vaak komt het wanneer je het niet verwacht of juist niet kan gebruiken. Maar wat moet je doen als je pech hebt onderweg. Hieronder zullen we wat tips geven over deze vervelende situatie. Het kan namelijk zorgen voor een gevaarlijke situatie onderweg. Daarom raden wij iedereen aan om aan de volgende tips te houden. Dit voorkomt nog meer schade aan je eigen auto maar ook aan andere automobilisten. De meeste mensen hebben hier een abonnement voor. Dit zorgt dat je snel geholpen kunt worden. Mocht je geen abonnement hebben, geen probleem. Dan betaal je hun na de hulp direct. 

Auto-kopen
Tips voor pech onderweg!

Als jij merkt dat er iets mis is aan de auto is het van belangen dat je aan de volgende punten houdt

  • Niet direct remmen. Een auto achter jou kan de situatie niet goed kunnen lezen. Als jij een noodstop maakt, dan moet de auto ook voldoende ruimte geven. 
  • Zorg dat je snel op de rechterbaan komt. Voornamelijk als je op de snelweg rijdt. 
  • Lukt het niet om een parkeerplaats of dergelijke te bereiken, zet de auto dan zo ver mogelijk aan de andere zijde van de vluchtstrook. 

Als de auto eenmaal veilig staan, denk dan aan het volgende:

  • Alarmlichten aanzetten.
  • Zet de wielen richting de vangrail. Mocht je van achter geraakt worden, dan gaat de auto niet de weg op.
  • Blijf niet in de auto zitten. Verlaat de auto voorzichtig, het liefst aan de vangrail kant.
  • Doe een veiligheidshesje aan. 
  • Pak de gevarendriehoek en zet die 30 meter achter de auto.
  • Ga aan de andere kant van de vangrail staan
  • Bel het alarmlijn op en verklaar wat er aan de auto mis is. Bekijk voordat je belt waar je locatie is. Bij de snelweg kan je het zien aan de hand van de hectometer paaltjes. De groene bordjes langs de snelweg. 

Wanneer de weg niet veilig is, kan er hulp ingeschakeld worden door de Rijkswaterstaat. Zij kunnen voor een veiligere situatie zorgen door middel van een weghelft tijdelijk af te sluiten met een rood kruis. Het landelijk nummer is 0800 8002. Zorg dat dit nummer bekend is. Mocht de situatie levensbedreigend zijn, dan moet er in eerste instantie 112 gebeld worden. 
Het is daarom ook belangrijk om je telefoon altijd opgeladen te hebben. Wanneer je pech hebt en niet kunt bellen dan is dat niet zo handig.

Terug