Uw advertentie hier?

WA beperkt casco verzekering


De standaard verzekering is een WA verzekering. Bij een beperkt WA casco verzekering heb je een WA verzekering met daarbij extra opties. Een WA beperkt casco verzekering komt vaak voor bij auto’s die tussen de 6 en 10 jaar oud zijn. In de eerste vijf jaar ben je nog voorzichtig met de verzekering, maar na deze periode van vijf jaar is de dagwaarde van de auto ook flink gedaald. Is het daarom dan verstandig om hiervoor all risk te verzekeren. Het antwoord is vaak nee. Waarbij je bij een WA casco alles verzekerd hebt, is dat bij een WA beperkt dus niet. Maar dat staat ook in de naam. Het is beperkt. In principe verdwijnen er maar twee posten, al zijn dit vaak de meest voorkomende schadeposten. 

Auto-kopen

Wat is het verschil met een all risk verzekering? 


Het verschil met een all risk, is dat de schade door jezelf verdwijnt. Wanneer jij een auto ongeluk veroorzaakt, dan moet je hoogstwaarschijnlijk de schade zelf betalen. Wanneer jij een botsing hebt met een andere auto dan wordt dit vaker wel verzekerd. Het ligt vaak aan de ernst van de zaak. Maar dit komt omdat de WA verzekering staat voor incidenten waarbij jij een botsing hebt met een andere bestuurder. Maar als er eigenlijk gekeken wordt naar het grootste verschil, dan is dat met name de premie. Wanneer jij zelf weinig premie kan betalen, dan is het slimmer om voorzichtig te rijden en te kiezen voor een beperkte casco verzekering. 


Premie


De premie van een WA beperkt casco ligt niet heel hoger dan een WA verzekering. Dit verschilt wel met een WA casco verzekering. Je kunt nagaan dat de premie van een WA casco twee keer zo duur is als een WA beperkt casco verzekering. Hierbij moet wel gedacht worden dat de twee grootste schade posten verdwijnen. Schade door jezelf en vandalisme. Het is goed nadenken voordat je deze beslissing neemt. Ga je meer betalen aan premie om minder risico te lopen of ga je dit wel doen meteen auto waarbij de dagwaarde niet hoog is. Dat is de vraag waar je goed over moet nadenken. Het belangrijkste is eigenlijk dat je op een fatsoenlijke manier rijdt en dan zou een WA beperkt casco verzekering meer van toepassing zijn. 


Wat valt onder de WA beperkt casco verzekering? 

  • Diefstal
  • Hagel & tormschade
  • Autobrand schade 
  • Ruitschade / Breuk
  • Aanrijding/botsing met een dier(en)
Terug