Uw advertentie hier?

WA casco verzekering


Ben jij een snelheidsduivel of een brokkenpiloot? Dan is een WA casco verzekering geschikt voor jou. Deze verzekering is geschikt voor bijna alle schadeposten. Zelfs wanneer je eigen schade per ongeluk veroorzaakt, als je net even niet oplet en tegen een paaltje aanzit. Wanneer je geen risico’s wil lopen, dan raden wij aan om voor een WA casco te kiezen. WA is wettelijk verplicht, maar dat geeft de standaard voorwaarden aan. De casco is een uitbreiding op andere posten. Casco heeft betrekking tot je eigen auto. Wanneer er schade aan de auto is dan krijg je een casco. In andere woorden een uitkering. 

Auto-kopen

Kies voor zekerheid!


De keuze van een casco verzekering komt vaak voor bij bestuurders van een nieuwe wagen. Financieel gezien is dat ook verstandig. Pas na een aantal jaar, wanneer de waarde van auto gezakt is, wordt er gekeken naar een andere verzekering. De casco zorgt dat de verzekering de schade aan jouw auto betaald. Bij een nieuwe auto is dat veel gunstiger dan bij een oude auto. Vaak wordt dit ook aangeboden bij auto’s die jonger zijn dan vijf jaar. Tot een bepaald bedrag betaald de verzekering de schade aan jouw auto. Dit gaat tot een bepaald bedrag. Wanneer de auto total loss is dan wordt de dagwaarde uitbetaald van de auto. Elke autogarage zal bij het verkopen van een auto ook een WA    casco verzekering aanbieden. Het is namelijk zonde van het geld dat je in je eerste jaren een ongeluk krijgt en dan de schade zelf moet betalen. Dit kan soms oplopen tot een hoog bedrag. Dit ligt ook aan het merk en model van de auto. 


Premie


Als er gekeken wordt naar een WA casco verzekering. Dan zijn de kosten met een beperkt casco verzekering wel te zien. Vaak moet je uitgaan van een bedrag 2x zo duur. Dit kan gezien worden als een richtlijn, maar het is niet accuraat. Het kan nog wel verschillen in positieve of negatieve zin. Daarbij is de leeftijd ook afhankelijk van de verzekering. Hoe jonger je bent, hoe duurder de verzekeringspremie. 


Wat valt onder de WA casco verzekering? 

  • Schade aangericht door de persoon zelf (aanrijding, slip ongeluk of een ongeluk met water)
  • Vandalisme
  • Diefstal
  • Hagel & stormschade
  • Autobrand schade 
  • Ruitschade / Breuk
  • Aanrijding/botsing met een dier(en)
     
Terug