Uw advertentie hier?

Wat te doen bij schade


Wanneer er schade is aan de auto dan wil jij natuurlijk dat dit opgelost wordt. Schade is immers niet fijn en je zit al zeker niet te wachten op allerlei regelwerk met verzekeringen. Met name als je achteraf iets vergeten bent. Daarom leggen wij uit waar je aan moet denken tijdens dit proces en hopen wij dat het soepeler gaat, nu je weet wat je moet doen bij schade.

Auto-kopen

Tips bij schade!
  • Aangifte is een zeer belangrijk aspect. Met name als er iets gestolen is of schade hebt. Doe dan meteen aangifte bij de lokale politie. Van de aangifte ontvang je een kopie en deze moet je mee leveren bij de verzekering. 
  • Wanneer jij een ongeluk hebt gehad met een andere bestuurder is het van noodzaak dat je foto’s maakt. Maak van elke hoek een foto en van de beschadigde spullen. Lever de foto’s meteen mee bij het vermelden van de schade. Het is ook verstandig om de schade eerst te melden voordat je het laat repareren. Als je schade meld kun je vaak ook meteen de verzekeraar laten betalen voor de factuur in plaats van het eerst zelf te betalen. 
  • Wanneer er spullen in de auto liggen en deze via een ongeluk kapot gaan, kan dat verzekerd worden via een inboedel verzekering. Het is daarom van belang dat je bonnetjes bewaart van waardevolle spullen. Het zou je maar overkomen dat je nieuwe laptop van 2,000 euro niet wordt vergoed. 
  • Wanneer je onderweg bent, is het makkelijk om belangrijke gegevens achter de hand hebt. Er kan namelijk altijd wat gebeuren. Denk hierbij aan het nummer van de verzekeraar. Je kunt ook gebruik maken van hun noodnummer. Dit is vaak het geval bij diefstal, brand, vakantiepech etc. Ook is het van belang wanneer er medische kosten erbij komen. Met name als je in het buitenland bent. Zorg dat je eerst overlegt met de verzekeraar voordat je je laat behandelen/opereren. Dit komt omdat ze vaak een dokter aanschrijven of je terug halen naar Nederland. 
  • Zorg dat je zo weinig mogelijk verzekeraars hebt. Dit voorkomt verwarring. Zo hoef je ook niet te zoeken bij welke verzekeraar je dat puntje had verzekerd. Dit zorgt voor gaten en die kunnen fataal zijn. 


Dit zijn tips die kunnen helpen, maar de grootste tip die wij kunnen geven is voornamelijk rustig blijven. Denk goed na wat je doet en check of je alles hebt gedaan. Neem de tijd hiervoor. Beter goed dan snel in dit opzicht. Het kan namelijk geld kosten. 

Terug